Waar doen ze het van?

En: waarom doen ze dat? Vraag het aan zè zelf! Veronderstellingen, oordelen, vooroordelen of het negatieve antwoord al invullen voordat we de vraag gesteld hebben. Het komt me erg bekend voor. Die fout begaan we allemaal wel eens. We spreken immers met woorden, gebaren èn met onze ogen. Bij naderend bezoek hoorde ik iemand hopen: ‘Als ze maar lange mouwen draagt want al die tatoeages vind ik niet gepast.’ Woorden die de symboliek van die tattoos al teniet deden vóór draagster ze trots kon laten zien. Woorden die spreekster liever ingeslikt had toen zè, met opgestroopte mouwen en met tranen van ontroering, vertelde waarom ze juist voor die afbeeldingen had gekozen.

Hoe gepast is gepast in andermans ogen? Ik heb mijn werkplek voor het raam ingericht. Van buiten af gezien werk ik dus achter het raam!? Veel (wit) licht, zwaaien en knipogen. Doet me goed! Veel inwoners van onze stad hebben hun enige buiten op de stoep. Bank erop, boek erbij en bloot waar het kan. Dat doen ze goed…lekker puh…past perfect! Veel horen en zien roept vragen op. Ik hoorde het volgende: ‘Kijk, niks te makken en geen rooie cent op de bank maar gisteren aten ze wel reerug en vandaag gerookte zalm. Ik vraag me af waar ze dat van doen.’ Zè dat van doen? Dankzij hen die lekkernijen leveren en verdelen ligt het antwoord bij die andere bank: de voedselbank.

Dit bericht is geplaatst op 16 september 2014 om 12:01 en zit in de categorie Column CG.

1 reactie

  1. Bep Driessen says:

    Hallo Elly,wat weer goed zeg.Met plezier lees ik de colums van jou. Ik bezoek jou webpagina best vaak.wat ben jij een bezige bij zeg. Knap hoor.Begin hier met je reactie achter te laten…

    ... on July oktober 7th, 2014

Laat je reactie achter