Visie en advies op de Visio-visie van:

Burgemeester Roolvink. Zijn column van 271 woorden met de titel: Buurmans grond is maar eenmaal te koop! gelezen. Ik las: […] ‘ontwikkelingen Visio-terrein. Er wordt op dit moment hard gewerkt (gewerkt ?) aan een visie (?) voor het totale gebied […] De ligging is namelijk uniek. […] In de raadsvergadering van juli zal de gemeenteraad de visie voorgelegd krijgen om vast te stellen.’ Omdat begrijpend lezen me op dit punt in de steek laat vraag ik me af: Wàt vaststellen? Dan lees ik even verderop nog: ‘Onderdeel van deze aankoop is het overnemen van de opdracht tot sloop van alle gebouwen op het Visio-terrein’. De sloop van alle gebouwen? Lees ik dat goed? Het ligt mij nog redelijk vers in mijn geheugen dat onze Hampoort werd verkracht door een flat. ‘Veel te hoog’ en: ‘Te dicht bij de stadspoort’ was toen de visie van veel Gravenaren. Zij waren het die de toegankelijkheid van onze stad graag in ere zagen hersteld: via de ophaalbrug die ooit onlosmakelijk verbonden was aan onze stadspoort. Over visie gesproken!

Burgervader schrijft ook mailbaar te zijn voor vraag en antwoord: ‘Mocht u vragen hebben […] ‘De toegestane ruimte levert wel een beperking op.’ Beperking? Zoveel woorden een beperking? Daar heb ik een andere visie op. Ik moet het met 235 doen. Het advies van deze Gravin: “Beste burgemeester bereidt u voor op het ergste!”

Dit bericht is geplaatst op 10 maart 2015 om 17:10 en zit in de categorie Column CG.

Laat je reactie achter