Wie o wie heeft hem niet?

Dan heb je vast en zeker geregeld een probleem. We kennen hem allemaal maar ik constateer dat er nog mensen zijn die hem niet in huis hebben. Aanleiding voor een regelrechte ramp met asociale uitroepen en een verpest sfeertje. Komt het je bekend voor? Het gezin staat er klaar voor: op naar een feestje. Oh, wacht, nog even het cadeautje inpakken. Inpakpapier bij de hand, dus: ‘dat is zo gepiept’, denk je nog. Dan doemt het eerste probleem op: de schaar ligt niet in de la! Niet in de la? Wie heeft de schaar gehad? Snel een andere oplossing: vlijmscherpe vouw en scherp scheuren.

Geregeld. Nu het plakband: waar is dat rolletje? Dat hoort toch, bij de schaar, in die rommella te liggen. Alle spullen opnieuw goed door elkaar rommelen en: hebbes. God zij dank is van korte duur. Het besef van vergeetachtigheid komt altijd op herhaling na winkelsluitingstijd en als je hem dringend nodig hebt: een plakbandrolhouder! Met een kort gebeten of geknipte nagel een beginnetje maken aan doorzichtig tape levert stressgevoelige minuten op. Als het dan toch gelukt is gaat, zonder schaar, een paar centimeter eraf halen met rukken en trekken gepaard. Dan eerst maar een felicitatiekaartje schrijven. O, jee, de leesbril en waar is de pen? Bij het boodschappenbriefje? Goed gegokt. Stop met foeteren en schrijf: met één hand bedienbare, zware, plakbandrolhouder. Of… vraag hem cadeau.

Dit bericht is geplaatst op 17 maart 2015 om 13:38 en zit in de categorie Column CG.

1 reactie

  1. Bep Driessen says:

    Begin hier met je reactie achter te laten…
    Elly leuk die herkenbare dingen. Jouw verhaaltjes lees ik graag. Jij kan dat zo goed formuleren allemaal. Dank voor de leuke vertelsels en de collums. Ga zo door asjeblief.
    Vele groetjes van Bep.

    ... on July maart 30th, 2015

Laat je reactie achter