Alarmfase een, twee, drie en…

Woensdagmorgen 05.30 uur: de eerste wekker stopt de stilte met veel bombarie. Ik controleer tijd om vervolgens, omgedraaid, te wachten op het minder luidruchtige alarm van wekker twee: 05.35 uur. Ik knipper met mijn ogen en bereid me voor op het gezellige melodietje van mobieltje dat om 05.45 uur mij zal activeren uit bed te springen om de nieuwe dag te omarmen. Omdat het zonlicht al extra lichturen schenkt voelen mijn dagen sowieso langer maar vandaag bijzonder. Het stembureau lonkt! Deze dag staat in het teken van: verkiezingen, stemlokaal, stembureauleden, stempassen, stembiljetten, stembussen èn stemgerechtigde mensen met verantwoordelijkheidsgevoel. Hopelijk brengen veel Graven en Gravinnen hun stem uit om te laten zien mee te willen denken en doen.

07.00 Uur: ‘Jeanette’s kamp’ start bedrijvigheid. Stembureauleden verzamelen in: Creatief Centrum Estrade. Omdat democratisch stemmen geen vanzelfsprekend maar verworven recht is, geven we deze dag een feestelijk tintje. Is het u opgevallen? De stembussen stonden te pronken in chique: geel- of blauw- gestreept èn in rok! Onze burgervader leverde persoonlijk zijn traktatie af: een goed gevulde zak met gevulde chocolade eitjes. Waarom was de opkomst dan toch zo matig? Was het de grote gleuf in de stembus die doet denken aan onze spaarpot? Verkeerd gekozen tijd? De tijd dat onze achterhoofden leeglopen omdat onze spaartegoeden weglopen naar de fiscus?

Alarmfase vier: Belastingformulier ingevuld?

Dit bericht is geplaatst op 24 maart 2015 om 11:33 en zit in de categorie Column CG.

Laat je reactie achter