Palindroom

Nee, het is geen enge droom. Het is een wel een woord dat mijn brein boeit. Bij het zien ervan dartelen alfabetten voor mijn ogen en de inhoud van meerdere letterdozen door mijn hoofd. Daartussen ga ik op zoek naar letters. Mijn doel? Een woord maken dat achterstevoren gelezen kan worden. Een woord waarvan van Dale zegt: Palindroom: woord dat ook van achteren naar voren gelezen kan worden. Mijn uitleg? Hoe we de letters wenden of keren: lol blijft lol en dood blijft dood!

Woorden als binnenstebuiten en achterstevoren kunnen me altijd lekker bezig houden en de nodige lol bezorgen. Zoals de, te late, ontdekking dat ik de wijde blouse achterstevoren over mijn hoofd gegooid heb. Of, de dag, dat ik na geslaagd gescharrel door Graafse Straatjes, thuisgekomen, me wil ontdoen van mijn fraaie, olijfgroen, linnen jasje. Op dat moment brengt een vluchtige blik in de spiegel mijn outfit genadeloos in beeld: beige katoenen voering tot de taille; daaronder zakken als fladderende flodderflapjes èn ongegeneerd wapperende draadjes van alle naainaden. Niemand heeft me erop attent gemaakt! Ook leuk, de keer dat ik, na een bak koffie bij mijn zus, wil vertrekken als ze vraagt: “Mankeer jij iets aan je voeten?” Na mijn verbaasde ontkenning: “Omdat je twee verschillende schoenen aan hebt. Zo ga je de Graaf niet in hè!” Te laat! Ik ben al geweest! Deze week bij de kassa: een bescheiden tik op mijn rug: “Elly, je hebt je shirt binnenstebuiten aan.” Lol! Ik leer het nooit: Raar!

Dit bericht is geplaatst op 8 september 2015 om 15:10 en zit in de categorie Column CG.

Laat je reactie achter