Thuis best

We zijn er bijna! We zijn er bijna! Maar nog niet helemaal. Tijdens de heenreis kijken we reikhalzend uit naar welke verrassing ons te wachten staat. Daar kunnen immers de vrijetijdsomwentelingen, om onze eigen as, beginnen. Het proces van blank naar bruin heeft enkele weken te gaan. We passen ons aan. Spreken, met boek, handen en voeten, een andere taal. Zien armoede en rijkdom om ons heen en laten zonnebrandolie en euro’s rijkelijk door onze vingers vloeien. Drank, ijs en eten laten we naar hartenlust tot ons komen. Weegschaal en: ‘Even in mijn agenda kijken’, lijken nog ver weg. Als het zover is kan de terugweg niet snel genoeg gaan omdat we weten wat daar te wachten staat: ons eigen huis: All inclusive!

Doen we het daarvoor? Lekker weg om, bijgetankt, het hoogtepunt van de vakantie te bereiken: het thuiskomen. Daar, waar al onze gelukzalige gevoelens de vrije loop krijgen. We halen onze enthousiaste huisdieren op uit hun tijdelijke opvang. Zwaaien naar buren. Zetten ramen en deuren open. Ploffen met een aanloop in onze eigen bank. Verslinden de post. Gooien tassen en koffers op een grote hoop waar we nonchalant overheen stappen totdat de inhoud, ongesorteerd, zijn plek vindt voor de wasmachine. Als diezelfde machine zijn omwentelingen begint is er vast en zeker iemand de klos die denkt: Ik ben aan vakantie toe. Tot zover is alles als vanouds. Vandaag geven we ons weer over aan de gekte van onze snelle digitale tijd. Tip? Google: Vakantie in zicht!

Dit bericht is geplaatst op 1 september 2015 om 06:22 en zit in de categorie Column CG.

Laat je reactie achter